03
Eyl

Aracınızı Çektirirken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Trafikte bulunan araç sayısı günden güne artmaktadır. Durum böyle olunca da bazı aksiliklerin ortaya çıkması da çok normaldir. Araç trafiğinde başa gelebilecek en normal durum aracın herhangi bir şekilde yolda kalmasıdır. Ya bir kaza sonucu ya da bir arızadan dolayı araç yolda kalabilir. Bu gibi durumlarda ise devreye çekiciler veya başka bir araba sayesinde aracı bulunduğu yerden başka bir yere götürmek durumu girer. Aracı çektirmek durumunda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Çünkü araçlar insanların hayatında çok büyük bir yere sahiptir. Eğer araç çekilirken çok özen gösterilmez ise doğabilecek olan hasarlar veya aksi bir durum araç sahibinin başına büyük dertler açabilir.

Araç Çektirme İşlemi Esnasında Bilinmesi Gerekenler

Arabalar herhangi bir kaza ya da bir arıza sonucunda yolda kalabilir. Bu gayet normal bir durumdur ve böyle bir durum ile karşılaşırsanız yapmanız gereken belli başlı şeyler vardır. Böyle durumlarda aracınızı ya bir çekici yardımı ile bulunduğu yerden aldırırsınız ya da başka bir araç yardımı ile aracınızı bulunduğu yerden götürebilirsiniz. Çekici yardımı ile aracınızı kaldıracaksanız işiniz daha kolaydır. Çünkü bu işi yapan kişiler daha profesyonel olduğu için aracınızın bir hasara uğrama riski minimumdur. Fakat başka bir araçtan yardım alacaksanız daha dikkatli olmalısınız.

Burada yapmanız gereken ilk şey araçlara çelik çekme halatı bağlamalısınız. Çelik çekme halatında herhangi bir kopma riski yoktur. Böylelikle işinizi biraz daha kolay halledebilirsiniz. Bu noktadan sonra hem kendi aracınızda hem de diğer araçta şoför koltuğu dışında diğer bütün koltuklar boş olmalıdır. Yani kısaca araçlarda yolcu bulunmamalıdır. Bu olay tamamen yolcuların güvenliği ile alakalıdır. İki araç arasında belirli bir mesafenin olması gerekmektedir. Fakat bu mesafe beş metreyi aşmamalıdır. Eğer çekilen araç bir fren arızası ile yolda kalmış ise çekilirken hızı minimum tutulmalıdır. Yani en fazla 20 km hız ile çekilmelidir. Bu iki aracın ağırlık ve güç bakımından hemen hemen aynı olması gerekmektedir. Böylelikle aksi bir durum ile karşılaşılmaz. Eğer bu durumlara dikkat edilirse araç çekme sırasında herhangi bir aksilik ile karşılaşılmaz.

Neden Araç Çekme İşlemi?

Araç çekme işlemleri araçlar yolda kaldığı zaman yapılır. Birçok sebep bir aracın yolda kalmasına sebep olacakken tek bir sebep bile aracı yolda bırakabilir. İşte bu durumlarda araç çekme işlemleri ile karşılaşabiliriz. Kaza sonucu yolda kalmak dışında diğer sebeplerden biraz bahsedelim. Her yerde söylenen araç bakımlı olmalıdır sözü aslında tam olarak bu gibi durumlar için doğrudur. Çünkü bakımları tam olan bir araç kolay kolay aksi bir durum ile karşılaşılmadığı sürece yolda kalmaz. Bakımlar sırasında arabanın her bir parçasına bakılır. Fren balatalarından filtrelerine hatta motor kayışlarına kadar her şeye bakılır. Durum böyle olunca da yolda aracın bu gibi sebeplerden yolda kalma ihtimali en düşük seviyeye iner. Bunun dışında akü ve yakıt göstergesi sürekli takip edilmelidir. Çünkü yolda kalmalarda en sık karşılaşılan durumlar akü ve yakıt bitmesinden dolayıdır. Böyle durumlar sonucu ise yolda kalındığı vakit iki şekilde araç bulunduğu yerden kaldırılır. Çekici yardımı ya da başka bir araç yardımı ile araç başka bir yere götürülür. Bu iki şekilde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Çünkü herhangi bir şekilde dikkat edilmez ise araca daha büyük bir hasar verilebilir. Böylelikle araç sahibi daha büyük bir maddi külfet ile karşılaşabilir.